<< Julkaisut

Afrahat Persialainen, Uskon monet värit


Johdanto Jouko Martikainen. Suomennos Jouko Martikainen yhteistyössä Veijo Koivulan kanssa. Helsinki 2008

Afrahat Persialainen Viisas (n. 270-345) oli yksi aikansa merkittävimpiä itäisen teologian oppineita ja ajattelijoita. Uskon monet värit on kokoelma hänen kirjoituksiaan.

Kolmiyhteistä Jumalaa, uskoa ja teologiaa syvällisesti meditoinut oppinut vastaa ystävänsä pyyntöön ja käy teksteissään läpi kristillisen uskon perusteita ja askeettiyhteisön elämän peruskysymyksiä.

Nykylukijan Afrahat Persialainen Viisaan opetukset johdattavat värikylläiselle matkalle varhaiskristilliseen hengelliseen ajatteluun. Samalla ne avaavat näkymän varhaisten kristittyjen elämään ja tapaan nähdä ympäröivä maailma.
Uskon monet värit on ensimmäinen suomeksi julkaistu kokoelma Afrahat Persialainen Viisaan kirjoituksia ja sellaisena perusteos varhaisesta orientaalisesta teologiasta kiinnostuneelle.
Teoksen ovat syyrian kielestä suomentaneet emeritusprofessori Jouko Martikainen ja teologian lisensiaatti Veijo Koivula. Jouko Martikainen on laatinut johdannon Afrahat Persialainen viisaan henkilöön ja teologiaan sekä kirjoituskokoelman historiaan.

Hinta 10 €.